Rense heeft een ongelooflijk mooie kijk op een wereld waarin alles mogelijk is, totdat het tegendeel bewezen is.

RENSE BOS

Zet ideeën om in actie, ergernis in energie en geklaag in daadkracht

Rense Bos bijt zich vast in onderwerpen die hem niet loslaten, zaken die hem verbazen en maatschappelijke uitdagingen die slimmer kunnen. Of soms zelfs móeten. Met een aanstekelijk enthousiasme neemt hij zijn omgeving mee in de wereld van sociaal innoveren en co-creëren. Want samen is niet alleen leuker, maar ook bewezen effectiever.

Rense zet ideeën om in actie. Ergernis in energie. Geklaag in daadkracht. En complexiteit in hapklare brokken. Hij is een enthousiaste aanpakker die niet gelooft in eindeloos vergaderen of vanachter een bureau een oplossing bedenken. Liever brengt hij het in de praktijk, met de juiste mensen, zonder te treuzelen. Rense gelooft dat ideeën soms moeten sneuvelen om beter te worden. En dat mislukkingen de basis zijn voor constructieve, duurzame oplossingen.

Binnen de omgeving van een Sociaal Lab werkt hij binnen overheid en bedrijfsleven aan slimme oplossingen die worden verwerkt tot prototypes. Deze worden getest in de praktijk, aangepast wanneer net niet, gestopt wanneer nodig en stevig geborgd wanneer bewezen effectief. Ontwikkelen en testen in het hier en nu. Met onder andere eindgebruikers, portefeuillehouders, beleidsmakers en beslissers zorgt hij voor actie, duurzame oplossingen en waardevolle resultaten in een razendsnel veranderende samenleving.

Rense’s werk bij Publieke Versnellers: