De start en toekomst van een vruchtbare samenwerking

Opdrachtgever(s):

Versneller(s):

VRIENDEN VAN HET SINGELPARK & GEMEENTE LEIDEN

De start en toekomst van een vruchtbare samenwerking

Met het Singelpark heeft Leiden iets heel bijzonders in huis. De Vrienden van het Singelpark bundelen op bijzonder effectieve wijze hun krachten, expertise en enthousiasme. Ze bouwen samen met de gemeente aan een kilometerslang stadspark. 

In 2013 begeleidde Hellie de start van de samenwerking tussen de gemeente Leiden en de initiatiefnemers van het Singelpark. In 2017 wilden beide partijen de samenwerking evalueren. Wat gaat er goed, wat kan er beter, wat hebben we geleerd en hoe gaan we de komende jaren samen optrekken?

Om antwoord te krijgen op deze vragen hebben we met alle betrokkenen een learning history gemaakt en een blind-kringgesprek begeleid. Met deze laatstgenoemde reflectieve methode bespreekt de ene organisatie in de binnencirkel hoe zij bijvoorbeeld de samenwerking ervaren. De andere partij – in de buitencirkel – luistert aandachtig met de rug naar de binnencirkel. Daarna draaien de rollen om. Een prachtige manier om intensief te luisteren naar de ervaringen, beelden en meningen van een ander. Om vervolgens weloverwogen met elkaar in gesprek te gaan over de nieuwe inzichten.

Het resultaat van de evaluatie zijn nieuwe inzichten, afspraken en hernieuwde energie die samen tot een nieuwe samenwerkingsconvenant hebben geleid. Het nieuwe convenant en alles wat je wilt weten over dit groene initiatief vind je op www.singelpark.nl.

Bel Hellie voor meer informatie over deze Publieke Versnellers case.

Dit vind je wellicht ook interessant om te lezen: