Talentvolle ambtenaren klaar voor verandering binnen het systeem

Opdrachtgever(s):

Versneller(s):

VNG Academie

Talentvolle ambtenaren klaar voor verandering binnen het systeem

Versneller Arian ziet het dagelijks gebeuren: jonge talentvolle ambtenaren die moeite hebben met het werken in het ‘systeem’ van de overheid. Onderzoek onderschrijft dit en laat zien dat er vaak na 2 jaar een kruispunt ontstaat. Ga je linksaf mee het systeem in? Of kies je voor rechts en ga je voor een nieuwe baan buiten de overheid? Arian koos jaren geleden zelf voor rechtsaf. Omdat voor hem gevoelsmatig het ‘systeem’ zijn ontwikkeling als mens – professioneel en persoonlijk – in de weg stond. Met het onderzoek en een persoonlijke ervaring onder zijn arm, klopte hij aan bij de VNG Academie die verantwoordelijk is voor het traineeprogramma voor talentvolle jonge ambtenaren.

Samen met VNG Academie en VNG Trainee Programma hebben Versnellers Arian en Hellie een module van 6 dagen ontwikkeld. Tijdens de dagen gaan de trainees aan de slag met (persoonlijk) leiderschap en ontwikkelen ze kwaliteiten die hen helpen zich goed en bewust staande te houden binnen het systeem van de overheid. Bovendien ontdekken ze hoe ze vanuit hun kracht op eigen wijze bij kunnen dragen aan de veranderende samenleving.

Programma voor talentvolle ambtenaren

We hebben de trainees 6 vrijdagen uit hun bekende habitat gehaald. Daar waar de vrijdagen normaalgesproken in het teken stonden van studeren binnen de muren van het kantoor van VNG in Den Haag, namen wij ze mee naar toffe locaties in Utrecht en Amsterdam. De dagen zaten boordevol creatieve en interactieve opdrachten en werkvormen: aannames checken, burgers interviewen, stagelopen, de cirkel van invloed leren kennen, omgaan met weerstand, het in kaart brengen van je werkveld d.m.v. opstellingen en het ervaren van de keerzijde van vernieuwing. De 6-daagse was een mooie mix van persoonlijk leiderschap en het leren kennen van de eigen plek in het systeem.

Lef voor verandering

Inmiddels hebben 30 trainees het programma gevolgd. Ze hebben ongelooflijk waardevolle kennis opgedaan over hoe het ‘systeem’ werkt. Maar ook inzicht in hoe bijvoorbeeld meer ervaren ambtenaren, de burger en partners van de lokale overheden naar de gemeente kijken. Er vielen aannames om. Er werden bewust en onbewust koersplannen uitgestippeld. Maar het allermooiste? Er is meer lef en durf om een rol van verandering te spelen in het huidige systeem.

Bel Arian voor meer informatie over deze Publieke Versnellers case.

Dit vind je wellicht ook interessant om te lezen: